Pistacjowy Creme Brulee z jeżynami i granatem
Przepis pistacjowy Creme Brulee z jeżynami i granatem jest gotowy w około 1 godzinę i 10 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 1260 kalorii, 15g białka, oraz 104g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz ciężki krem, pastę pistacjową, nasiona granatu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Pistachio Creme Brulee, Granat Creme Brulee, oraz Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia.
Śmietanę i pastę pistacjową ubić w dużym rondlu, a następnie zeskrobać i dodać fasolkę wanilii i pistacje. Strome na średnim ogniu 20 minut, a następnie usunąć z ciepła.
W dużej misce wymieszać 1 szklankę cukru i żółtka.
Dodaj 1/2 szklanki ciepłej śmietany do żółtek i szybko ubijaj, aby hartować masę jajeczną.
Dodaj pozostały krem, trochę na raz, stale ubijając. Gdy cała śmietana zostanie dodana, przecedzić krem przez sito o drobnych oczkach do dużej miski.
Umieść 4 creme brulee ramekins na 2-calowej patelni do pieczenia. Równomiernie podzielić krem między ramekiny, wypełniając do góry. Ostrożnie dodaj wrzącą wodę do patelni, aż znajdzie się w połowie boków ramekinów. Pokrywa z folią aluminiową.
Ostrożnie (aby woda nie dostała się do kremu) umieść patelnię do pieczenia w piekarniku i piecz, aż krem zostanie ustawiony, 25 do 30 minut.
Wyjąć ramekiny z łaźni wodnej i przechowywać w lodówce.
Połączyć jeżyny, mięta, nasiona granatu i pozostałe 2 łyżki cukru w średniej misce, i odstawić 10 protokół.
Gdy krem ostygnie, posypać wierzch cukrem i brulee z pochodnią, aż cukier karmelizuje.
Udekoruj mieszaniną jeżyn i granatów i podawaj natychmiast.