Pina Colada krewetki i ryż
Pina Colada krewetki i ryż jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 573 kalorie, 29g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka kawałków ananasa, soku ananasowego, zielonej cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać natychmiastowy biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pudding Ryżowy Pina Colada, Sałatka z grillowanych krewetek z sosem Pina Colada, oraz Skinny Coconut Shrimp {z sosem Pina Colada!}.
Instrukcje
Gotować i mieszać krewetki w gorącym oleju w dużej patelni na średnim ogniu 4 min. aż prawie gotowane przez.
Dodać sok ananasowy i kawałki ananasa; doprowadzić do wrzenia.
Wymieszać z ryżem i mlekiem kokosowym; przykryć.
Odstawić 5 min. (Jeśli cały płyn nie został wchłonięty, gotować na małym ogniu dodatkowo 2 min. lub do momentu wchłonięcia płynu.) Puch z widelcem. Łyżka na półmisek; posypać kokosem i zieloną cebulą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku