Pikantny Tajski Kurczak Kabobs

Pikantny Tajski Kurczak Kabobs
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu azjatyckich przepisów, więc spróbuj pikantnych tajskich Kabobów z kurczakiem. To danie główne ma 318 kalorii, 32G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,71 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz groszek śnieżny, kremowe masło orzechowe, zielona cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać limonkową skórkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantne Tajskie Kaboby Warzywne, Tajskie Warzywne Kaboby Z Pikantnym Sosem Orzechowym, oraz Grillowany kurczak Kabobs z tajskim sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij razem pierwsze 5 składników i 1/2 szklanki wody w dużym płytkim naczyniu lub plastikowej torbie do zamrażarki z zamkiem błyskawicznym; rezerwa 3/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Dodaj kurczaka do naczynia, obracając się do płaszcza. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 8 godzin, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Drewniane szaszłyki moczyć w wodzie 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
4
Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę. Nawlecz kurczaka, cebulę, a następnie 4 składniki na przemian na drewniane szaszłyki, pozostawiając 1/4 cala między kawałkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
6
Kabobs Grill, pokryte pokrywą grilla, ponad 350 do 400 (średnio-wysokie) ciepła 6 do 8 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Wyjąć z grilla i zalać zarezerwowaną marynatą 3/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Pikantne Tajskie Kabobs wieprzowe: substytut 1 (5-lb.) pakiet polędwiczki wieprzowej, przycięte, dla kurczaka. Postępuj zgodnie z przepisem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Field Recordings Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn