Pikantna Azjatycka Sałatka z makaronem i kurczakiem
Pikantna Azjatycka Sałatka z makaronem i kurczakiem to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 809 kalorii, 54g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś marchew, zieloną cebulę, kremowe masło orzechowe i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pikantna Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem, Pikantna Azjatycka zapiekanka z kurczakiem i makaronem, oraz Pikantna Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem.
Instrukcje
1
Połączyć masło orzechowe, sos sojowy, ocet ryżowy, sos chili-czosnek, brązowy cukier, imbir, i 3 łyżki bulionu w procesorze; blend do gładkiej. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Czosnkowy Chili
Sól I Pieprz
Masło Orzechowe
Ocet Ryżowy
Brązowy Cukier
Sos Sojowy
Imbir
Bulion
2
Gotować makaron w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Odcedzić makaron; spłukać zimną wodą do ostygnięcia i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
4
Makaron przełożyć do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj kurczaka, marchew, zielona cebula, papryka, i kolendra; wrzucić do blend.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Papryka
Kolendra
Marchew
Cały Kurczak
6
Wlać dressing i wrzucić do płaszcza, dodając więcej bulionu przez łyżki stołowe, jeśli dressing jest zbyt gęsty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.