Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym

Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym
Piersi z kaczki z cytrusowym sosem wiśniowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 45g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 7,41 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jeśli masz szalotkę, skórkę pomarańczową, rubinowe wino porto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieprzone piersi z kaczki z sosem wiśniowo-portowym, Piersi kaczki z papryką w sosie wiśniowo-portowym, oraz Piersi z kaczki w sosie jeżyn-Porto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Zdobądź skórę piersi kaczki nożem w 2 kierunkach, przechodząc nad sobą (wykonuje crosshatch). Obie strony każdej piersi z kaczki doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
W dużej patelni nonstick, na średnim ogniu, umieścić piersi kaczki skórą w dół. Sear piersi, aż skóra jest złoty brąz około 10 minut, flip i sear z drugiej strony na zaledwie 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Wysmażone piersi kaczki umieścić w naczyniu do pieczenia i włożyć do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Piec przez 12 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Wyjąć piersi kaczki z piekarnika i pozostawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Tymczasem, wylać większość nadmiaru tłuszczu z patelni, i umieścić go z powrotem na płycie kuchennej na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dodaj szalotki i saute aż półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
9
Wlać wino porto i sok pomarańczowy, i zeskrobać wszelkie brązowe kawałki na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Dodać skórkę pomarańczową i posiekane wiśnie i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut, aby zmniejszyć mieszaninę i zagęścić, zacierania wiśni z tyłu drewnianą łyżką, aby wyodrębnić smak, jak gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
11
Pokroić piersi w plastry 1/4 cala na przekątnej.
12
Wlać sos Cherry port na górze i cieszyć się!
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
PortPort
13
Uwaga kucharza: nadmiar tłuszczu z kaczki można schłodzić i świetnie nadaje się do gotowania ziemniaków lub jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Magazyn