Piernikowe Ciasteczka
Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1690 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Piernikowe Ciasteczka I Cytrusowe Ciasteczka Cukrowe, Poważne Ciasteczka: Piernikowe Ciasteczka Rolowane, oraz Piernikowe Ciasteczka Wycinane dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 w dużej misce energicznie ubić mąkę, sodę oczyszczoną i przyprawy. Odstawić.2 w mikserze elektrycznym wyposażonym w przystawkę do łopatek masło zmiksować.
Dodajemy cukier i ubijamy do puszystości.
Wymieszać z jajkami i melasą. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki; połączyć na niskiej prędkości. (Być może trzeba będzie pracować z rękami, aby włączyć ostatni kawałek mąki.) Podzielić ciasto na trzy części; każdą trzecią owinąć plastikiem. Schłodzić przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc. Przed rozwałkowaniem odstawić na 5-10 minut w temperaturze pokojowej. Jeśli po schłodzeniu ciasto wydaje się zbyt miękkie, aby rozwałkować, wyrabiamy trochę więcej mąki.3
Piekarnik nagrzać do 350°.
Na dużym kawałku lekko posypanego mąką papieru pergaminowego lub papieru woskowego ułożyć ciasto. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala. Ponownie przechowywać w lodówce przez 5-10 minut, aby ułatwić wyciąć ciasteczka. Użyj foremki do ciastek lub umieść szablon na cieście i użyj noża, aby pociąć na pożądane kształty. Naciśnij rodzynki, chipsy czekoladowe lub kawałki cukierków na środku każdego ciastka, jeśli chcesz, aby "przyciski".4
Przełożyć do nieczystej blachy do pieczenia.
Piec, aż chrupiące, ale nie ciemnieje, 8 do 10 protokół.
Odstawić na kilka minut, a następnie użyć metalowej szpatułki, aby przenieść ciasteczka do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Udekoruj według uznania. Tradycyjnym sposobem na Królewski lukier jest ubijanie białek i soku z cytryny, dodając cukier puder, aż mieszanina utrzyma sztywne szczyty. Z nowoczesnych obaw o salmonella z surowych jaj, można albo użyć białka w proszku lub podgrzać białka najpierw zabić wszelkie bakterie. Metodą ogrzewania wymieszaj białko jaja i sok z cytryny z jedną trzecią cukru, podgrzewaj w kuchence mikrofalowej, aż temperatura mieszaniny wyniesie 71°. następnie wyjmij z kuchenki mikrofalowej i ubijaj pozostały cukier, aż utworzą się sztywne szczyty. Stosując sproszkowaną metodę białek jaj, połącz 1 łyżkę białka w proszku z 2 łyżkami wody. Postępuj tak, jak byś inaczej. (Surowe białko z 2006 radość gotowania) jeśli lukier jest zbyt ciekły, dodaj więcej cukru pudru, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Napełnij worek rurowy lukrem, aby uzyskać różne kształty. (Lub użyj plastikowej torby na kanapki, z odciętym czubkiem jednego rogu torby.) Trzymaj lukier przykryty podczas pracy z nim lub wyschnie.