Pieprzny Tuńczyk z sałatką ziemniaczaną z koperkiem

Pieprzny Tuńczyk z sałatką ziemniaczaną z koperkiem
Pieprzny Tuńczyk z sałatką ziemniaczaną jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Na 6,64 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 401 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz steki z tuńczyka, pieprz, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka Z Tuńczyka Z Koperkiem, Skomponowana Sałatka Z Tuńczyka Z Koperkiem, oraz Sałatka Z Tuńczykiem Z Cytryną / Melts dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu, przykryć ziemniaki wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować na umiarkowanie dużym ogniu do miękkości, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Odcedzić i ostudzić.
3
W młynku do przypraw zmiel nasiona kolendry i nasiona kopru włoskiego na proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
4
Przełożyć do małej miseczki i wymieszać z rozgniecioną czerwoną papryką, 1 łyżeczką soli koszernej i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Posypać steki z tuńczyka po obu stronach mieszaniną przypraw i odstawić na 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
6
W małej misce połączyć 1 łyżkę oliwy z oliwek z octem balsamicznym, musztardą i koperkiem i doprawić solą i pieprzem. Pokroić ziemniaki 1/2 cala grubości i wrzucić z 2 łyżki dressingu. Sałatka ziemniaczana na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dodaj steki z tuńczyka i gotować na dużym ogniu, aż rumiane na zewnątrz i rzadkie w ciągu, O 1 minuta na stronie. Ustaw steki z tuńczyka na sałatkę ziemniaczaną i rozrzucić zieleninę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
ZieloniZieloni
9
Skropić pozostałym sosem i podawać.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Peju Province Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn