Pieczony Tort Obiadowy Z Indyka
Jedna porcja zawiera 441 kalorii, 17g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje $1.25 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jeśli masz liście bazylii, kakao do pieczenia, betty ciasto mix, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką, Obiad pieczony na jednej patelni, oraz Kolacja Z Pieczeń Wołową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Smar ze skracaniem lub natryskiwanie sprayem do gotowania 2-litrowa Miska Ze Stali Nierdzewnej; lekko mąka.
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 24 regularnych filiżanek do muffinek.
Zrobić ciasto ciasto za pomocą 1 pudełko ciasto mix, woda, olej i jajka o nazwie na polu. Wymieszać 2 łyżki cynamonu.
Piec od 45 do 55 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko na środku. Schłodzić w misce 5 minut. Turn out cake on serving platter; cool całkowicie. Ciasto w lodówce 2 godziny.
Zrobić drugie pudełko ciasta mix jak wyżej, mieszając w pozostałych 2 łyżki cynamonu. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin.
Piec 18 do 20 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Całkowicie fajne.
Gdy okrągłe ciasto jest dokładnie schłodzone, ostrożnie wyrzeźbić 2 długie stożkowe kawałki z każdej strony ciasta za pomocą ząbkowanego noża. To pozostawi mniej więcej środek w kształcie piersi indyka. Zarezerwuj 2 boczne części do późniejszego użycia; staną się one pałeczkami z indyka.
Wytnij wewnętrzne wycięcie na jednym spiczastym końcu ciasta, aby utworzyć obszar szyi indyka.
Wytnij nieco szersze wycięcie do wewnątrz na przeciwległym końcu. Przechowywać w lodówce ciasto podczas rzeźbienia podudzia.
Kształty pałeczek z indyka wyrzeźbić z 2 zarezerwowanych bocznych kawałków ciasta za pomocą ząbkowanego noża. Przechowywać w lodówce kawałki podczas przygotowywania lukier.
Umieść trzy czwarte pojemnika lukier w dużej misce. Ubić w kakao 1 łyżeczkę na raz, aż do uzyskania jasnobrązowego karmelowego koloru. Frost schłodzone kawałki ciasta i pałeczek z cienką warstwą lukru. Przechowywać w lodówce 30 minut.
Nałożyć ostatnią gładką warstwę lukru na ciasto z piersi indyka; umieścić kawałki pałeczek po obu stronach. Kawałki pałeczek z szronem z końcową gładką warstwą lukru.
Do farszu pokrój 4 babeczki w równe kostki.
Umieść kostki z tyłu ciasta między pałeczkami z indyka. Tuż przed podaniem udekoruj talerz plasterkami pomarańczy i sałatą lub liśćmi.
W przypadku cupcakes side dish, szron każdy z 10 cupcakes z 1 do 2 łyżki pozostałego lukier; zanurzyć w zielone cukierki. Przykryj pozostałe 10 babeczek grubą warstwą lukru; użyj łyżki, aby utworzyć divot w środku lukru.
Skropić trochę syropu klonowego do każdego divot; top każdy z 1 Żółty cukierek. Przechowywać ciasta luźno pokryte folią.