Pieczony kurczak z sosem musztardowo-tymiankowym i zieloną sałatką z oliwkami
Pieczony kurczak z sosem musztardowo-tymiankowym i zieloną sałatką z oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 98g białka, 81 g tłuszczu, oraz w sumie 1210 kalorii. Na $5.0 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, liść laurowy, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony kurczak z oliwkami, czosnkiem i tymiankiem, Pieczony Kurczak Cytrynowo-Czosnkowy Z Zielonymi Oliwkami, oraz Pieczona pierś z indyka z ziemniakami, fasolką szparagową i sosem z musztardy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 10 1/2 szklanki wody, grubą sól, miód, sok z cytryny, skórkę cytryny, liść laurowy i gałązki tymianku, aby zagotować w dużym garnku. Lekko ostudzić, następnie przechowywać solankę w lodówce do wystygnięcia.
Umieść kurczaka w bardzo dużej plastikowej torebce, dodaj solankę i zapieczętuj. Przechowywać w lodówce kurczaka 6 godzin.
Kurczaka odcedzić z solanki, opłukać i osuszyć.
Umieść kurczaka na talerzu.
Odstawić Odkryte w lodówce co najmniej 2 godziny i do 24 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieść kurczaka na stelażu w patelni do pieczenia. Pieczony kurczak 20 minut; dodać 1 szklankę bulionu na patelni. Pieczony kurczak 20 minut dłużej; dodaj 1 szklankę bulionu do patelni. Pieczony kurczak, aż termometr włożony do najgrubszej części uda rejestruje 77°, około 45 minut.
Pozwól kurczakowi odpocząć 10 minut.
W międzyczasie wlać soki z patelni do 2-filiżanki miarki.
Dodaj więcej bulionu w razie potrzeby, aby wyrównać 2 filiżanki. Masło dusić w średnim rondlu na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć, o 2 protokół.
Dodać mąkę; wymieszać 1 minutę.
Ubić w mieszance bulionu; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z musztardą i 1 łyżeczką liści tymianku. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Pokroić kurczaka. Podziel kurczaka między talerze.
Skropić sosem i podawać zieloną sałatkę z oliwkami obok.