Pieczony Kamut z Chorizo i małż
Pieczony Kamut z Chorizo i małże może być tylko przystawką szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz lekko szafran nitki, ząbek czosnku, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-gotowane na parze małże i małże z białą fasolą, Małże Chorizo, oraz Małże z Chorizo.
Instrukcje
W dużym rondlu połączyć Kamut i 6 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż prawie miękkie, o 45 protokół.
Osusz Kamuta. Tymczasem w małym rondlu podgrzej wino.
Zdjąć z ognia, kruszyć w szafran i niech strome przez co najmniej 20 protokół.
W ciężkiej patelni o wymiarach 13 na 9 cali ustawionej na małym ogniu roztopić masło w oliwie z oliwek.
Dodać marchew i cebulę i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać wino z szafranu i doprowadzić do wrzenia.
Dodać Kamut i pozostałe 3 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć szczelnie folią i piec około 1 3/4 godzin, lub do momentu wchłonięcia większości płynu.
Podnieść temperaturę piekarnika do 45
Do Kamuta mieszamy chorizo, czosnek i szczyptę soli i pieprzu. Ułóż małże, zawiasy w dół, w Kamut. Przykryć folią i piec w dolnej części piekarnika przez około 15 minut, lub do momentu otwarcia Małży.