Pieczony kalafior z daktylami i orzeszkami piniowymi
Pieczony kalafior z daktyli i orzeszków piniowych może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu. Mieszanka kalafiora, czosnku, orzeszków piniowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony kalafior z daktylami i orzeszkami piniowymi, Pieczony Kalafior Z Daktylami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Pieczony kalafior z orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Rozłóż różyczki kalafiora na blasze do pieczenia; doprawić solą i pieprzem.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut. Wymieszać kalafior i kontynuować pieczenie do złotego koloru na brzegach, o 20 więcej minut.
Masło ciepła w małej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać orzeszki piniowe, aż złoty kolor, o 5 protokół.
Dodaj daktyle i czosnek do orzeszków piniowych; gotuj, aż daty zmiękną, 2 do 3 minut. Doprawić solą.
Gorący kalafior przełożyć do miski.
Mżnąć mieszankę orzechów sosny na kalafior i wrzucić do herbu.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.