Pieczony indyk z masłem szałwiowym z sosem jabłkowym

Pieczony indyk z masłem szałwiowym z sosem jabłkowym
Pieczony w maśle z szałwii Indyk z sosem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 658 kalorii, 93g białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz szałwię, przetartą szałwię, grubą sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Szałwiowe bochenki z mięsa indyczego z cebulą i sosem jabłkowym, Pieczony indyk z jabłkami, cebulą, smażonymi liśćmi szałwii i sosem jabłkowym, oraz Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos.

Instrukcje

1
Natrzyj sól i suszoną szałwię razem w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona SzałwiaSuszona Szałwia
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Indyka ułożyć na patelni, posypać solą z szałwii. Przykryj Pan folią; schłodzić indyka na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 191°. Pat indyka na sucho. Opuszki skrzydeł pod spodem; nogi zwiąż luźno. Mieszadło i posiekana szałwia w małym rondlu na małym ogniu, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Umyć indyka, posypać pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
5
Pieczony indyk 1 godzina; podlewać dowolnymi panjuices. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. piecz indyka 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wlać 3/4 szklanki applecider nad; odwrócić patelnię wokół. Kontynuuj do indyka aż do natychmiastowego odczytu termometruwłożonego w najgrubszą część rejestratorów udowych 74°, fastrygując i obracając patelnię sporadycznie do równomiernego gotowania, o około 11/4 godzin dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przenieś indyka na talerz; namiot luźno z folią i pozostaw 30 do 45 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
1
Wszystkie soki z patelni wlać do dużej filiżanki. Łyżka tłuszczu, który unosi się na powierzchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść 2 łyżki tłuszczu do grubego rondla; wyrzucić pozostały tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Umieść patelnię z indykiem na 2 palnikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Dodaj 2 szklanki bulionu lub bulionu i 3/4 szklanki cydru.Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, skrobanie upbrowned bits. Gotować płyn do zmniejszenia DO1 1/2 szklanki, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
CydrCydr
5
Dodać mieszankę z patelni do odtłuszczonych soków z patelni.Jeśli to konieczne, dodać wystarczającą ilość zapasów do zmierzenia3 1/2 szklanki mieszanki zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Umieść rondel z tłuszczem indyczym overmedium-na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z IndykaTłuszcz Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodaj mąkę; trzepaczko2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Trzepaczka w mieszaninie magazynowej. SOS Boiluntil zagęszcza się na tyle, aby pokryćtrzebień, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Ubić w 2 łyżkach Calvadosu, lub więcej do smaku, andsage. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CalvadosCalvados
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
11
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia31
Magazyn