Pieczony Halibut z pomidorami, szafranem i kolendrą

Pieczony Halibut z pomidorami, szafranem i kolendrą
Pieczony Halibut z pomidorami, szafranem i kolendrą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 373 kalorie, 44g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 9,01 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, Bazyl, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Halibut pieczony z masłem Szafranowo-Koprowym, Halibut pieczony na patelni z pesto z kolendry Edamame, oraz Halibut z pieczonymi pomidorami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść wszystkie pomidory w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Posypać solą i pieprzem; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
4
Posypać rybę solą i pieprzem; umieścić na pomidorach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
RybyRyby
5
Wymieszać olej, ocet, zieloną cebulę, posiekaną kolendrę, bazylią i szafranem w małej misce. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
SzafranSzafran
OcetOcet
BazyliaBazylia
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Polać rybę równomiernie sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
7
Odstawić na 10 minut.
8
Piec, aż ryba będzie nieprzezroczysta w centrum, o 10 protokół. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Umieścić 1 filet na każdym z 8 talerzy. Doprawić mieszankę pomidorową do smaku solą i pieprzem. Top ryby z mieszaniny pomidorów, dzieląc równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
RybyRyby
10
Dekoruj gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
11
Podawać na ciepło.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn