Pieczony Budyń Bananowy
Pieczony budyń bananowy to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką banany, mąkę, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Pieczony Budyń Bananowy Z Sosem Rumowym, Jak zrobić Pudding Chia-i truskawkowy bananowy Pudding chia Parfait, oraz Najlepszy budyń bananowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wrzucić plastry banana i sok z cytryny w małej misce i odstawić.
Połączyć 1/2 szklanki cukru, mąki i soli w sosie 3-quart.
Dodać żółtka i ubić do połączenia.
Dodaj pół na pół i ostrożnie ubijaj, aby połączyć. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina osiągnie 172 do 180 stopni F, około 5 do 10 minut. Mieszanina zacznie gęstnieć i bąbelkować wokół krawędzi.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić ekstrakt z wanilii.
Rozłóż niewielką ilość budyniu na dnie bezpiecznego piekarnika 1 1/2-quart szklanej miski do mieszania. Przykryć warstwą wafli waniliowych, a następnie warstwą plastrów banana.
Na banany wlać 1/3 pozostałego budyniu i powtórzyć, kończąc warstwą budyniu.
Białka i śmietanę Tatar ubić w misce miksera stojącego na średnich obrotach, aż do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawaj pozostałe 2 łyżki cukru i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty. Łyżka bezy na ciepłym budyniu, upewniając się, aby zakryć krawędzie.
Piec, aż beza jest równomiernie rumiane, o 8 do 10 protokół.
Wyjąć budyń z piekarnika i schłodzić przez 15 minut przed podaniem. Całkowicie schłodzić przed schłodzeniem. Przechowywać w lodówce do 3 dni.