Pieczone Święto Dziękczynienia Turcji
Pieczony indyk Dziękczynienia jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 633 kalorie. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz rozmaryn, liście laurowe, gałązki rozmarynu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone Święto Dziękczynienia Turcji, Pieczony / duszony Indyk dziękczynny, oraz Odliczanie # 6 Pieczone Święto Dziękczynienia Indyka, Mój Sposób.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: worek do solenia lub bardzo duży garnek
Wyjmij indyka z opakowania i usuń worki wewnątrz, które przytrzymują szyję i podroby. Opłucz je i włóż do plastikowej torby w lodówce; będziesz ich potrzebował do sosu. Spłucz dokładnie indyka zimną wodą.
Włożyć indyka do dużej solanki lub garnka.
Wlać moją ulubioną solankę z indyka i wstawić do lodówki na 16 do 18 godzin, aby solanka mogła działać magicznie.
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F.
Po soleniu indyka wyjąć go z worka do solenia i dokładnie spłukać indyka od wewnątrz i na zewnątrz. Namoczyć indyka w zimnej wodzie przez 15 minut, a następnie ponownie spłukać i osuszyć.
Truss ptaka lub tuck nogi i skrzydła, jak chcesz. Następnie umieść ptaka, od strony piersi do góry, na stojaku w dużej patelni do pieczenia. Przykryj całą patelnię, namiotując ptaka, folią o dużej wytrzymałości, aby była dobrze uszczelniona.
Wstawić do piekarnika i pieczyć indyka przez około 10 minut na Funt. (Tak więc dla 20-funtowego indyka, piecz go w temperaturze 275 stopni przez około 3 i pół godziny. Na 15-funtowego indyka, piecz go przez 2 i pół godziny.) Uwaga: po tym czasie będzie jeszcze więcej czasu na gotowanie, ale będzie w innej temperaturze.
Gdy przyjdzie czas na wyjęcie indyka z piekarnika, wymieszaj ze sobą paski masła, rozmarynu i skórki pomarańczowej.
Wyjmij indyka z piekarnika i zwiększ temperaturę do 375 stopni F.
Zdjąć folię i odstawić na bok. (Włóż farsz do ptaka, jeśli chcesz w tym momencie.) Roztrzeć mieszaninę masła po całej skórze indyka, dostając się do szczelin. Włóż termometr do mięsa w udo, w pobliżu stawu biodrowego.
Włożyć indyka, odsłoniętego, z powrotem do piekarnika. Kontynuuj pieczenie indyka, fastrygowanie/szczotkowanie sokami na patelni co 30 minut, aż termometr zarejestruje 165 stopni F i aż soki nie będą już różowe. Może to zająć kolejne 1,5 do 2,5 godziny, w zależności od wielkości ptaka.
Wyjąć z piekarnika i przykryć lekko folią, aż będziesz gotowy do wyrzeźbienia.
Połącz wodę, cydr, brązowy cukier, sól, ziarna pieprzu, liście laurowe, czosnek, paski pomarańczy i liście rozmarynu w dużym garnku. Mieszaj, aż sól i cukier rozpuszczą się. Doprowadzić do wrzenia,a następnie wyłączyć ogień i przykryć. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki w celu schłodzenia.