Pieczone pomidory z kozim serem i pyłkiem kopru włoskiego
Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Pieczone pomidory z kozim serem i pyłkiem kopru włoskiego mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól morską i pieprz, oliwę z oliwek, pomidory śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Spaghetti z pyłkiem kopru włoskiego, pomarańczą, czosnkiem i miętą, Pyłek kopru włoskiego smażony filet z pstrąga na pasternaku i puree z jabłek, oraz Sztuczny makaron z domową konfiturą morelową z pyłkiem kopru włoskiego i werbeną cytrynową #FennelFriday.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Ułóż pomidory, pokrój bok do góry, na patelni brojlerów.
Każdą połowę pomidora skropić 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Dusić przez 3 do 4 minut, lub aż skwierczeć i rumiane.
Wyjąć z piekarnika i polać każdą połowę pomidora plastrem koziego sera, 1 łyżeczką oliwy z oliwek i szczyptą pyłku kopru włoskiego. Dusić przez 3 do 4 minut, lub aż kozi ser jest złoty.
Pomidory przełożyć szpatułką na talerz i podawać na ciepło.
Podawać z: grillowanym chlebem wiejskim lub grillowanymi kiełbasami, kotletami jagnięcymi lub stekiem.