Pieczone pieczarki i biszkopt Sunchoke
Pieczone pieczarki i biszkopt Sunchoke to bezglutenowe i wegańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 228 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli morskiej i pieprzu, szałwii, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczona dynia Bisque z grzybami-Gruyere Crostini, Zupa z pieczonego słonecznika, jabłka i cebuli, oraz Pieczarkowy Pomidorowy Bisque.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
W dużej misce wrzucić Topinambur, ziemniaki i czosnek z 1 łyżką oliwy z oliwek; doprawić solą morską i czarnym pieprzem.
Rozprowadzić mieszaninę do naczynia do pieczenia. W osobnej misce wrzucić grzyby z kolejną łyżką oliwy z oliwek; rozłożyć do osobnego naczynia do pieczenia.
Masę ziemniaczaną pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.
Umieść grzyby w piekarniku i kontynuuj pieczenie, aż ziemniaki będą miękkie i lekko rumiane, o 25 minut więcej.
Wyjąć oba naczynia z piekarnika i odstawić.
Roztopić margarynę wegańskie w dużym garnku czas na średnim ogniu; gotować cebulę w margarynie, aż całkowicie miękkie, 7 do 10 protokół. Wymieszać mieszaninę prażonych ziemniaków i grzyby do cebuli, wraz z 1 łyżeczką soli morskiej i wody; pozostawić mieszaninę dojść do gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 4 do 5 minut. Wymieszać bulion grzybowy i szałwię do mieszaniny.
Umieść pokrywę na garnku i gotować, aby smaki do mieszania, o 20 protokół.
Pozostawić zupę do lekkiego ostygnięcia przed wlewaniem partiami do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy. Mocno przytrzymaj pokrywkę złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przesunąć zupę przed pozostawieniem jej na puree; przenieś zmiksowane partie do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera kija i puree zupę w garnku. Wymieszaj mleko sojowe, jeśli używasz, do gotowej bisque, aby służyć.