Pieczone ostrygi z masłem Chipotle
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje 68 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, masło, sól kamienna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane ostrygi z polewą Chipotle, Brokuły pieczone z masłem pomarańczowo-Chipotowym, oraz Ostrygi z grilla w Chipotle Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 450 stopni.
Na małej patelni roztopić masło. Odstawić do lekkiego ostygnięcia
W mini robot kuchenny lub blender purée czosnek, chipotles, adobo sok z limonki, aż gładka.
Po uruchomieniu maszyny mżawka w maśle powoli, aż do emulgowania.
Przenieść mieszaninę do miski.
Wlać sól na blachę do pieczenia.
Ostrygi ułożyć na soli kamiennej. Piecz, aż ostrygi zaczną się otwierać, 8 do 10 minut.
Pracując nad miską mieszaniny masła (aby uchwycić Likier ostrygowy) Usuń ostrygi z piekarnika i otwórz je. Użyj noża do masła lub podobnego narzędzia włożonego do końca zawiasu i podważyć je skrętem. Oddziel mięsień na górze i na dole. Odrzuć górne pociski.
Zawartość miski bardzo dobrze wymieszać. To twój sos maślany chiplotle.
Skropić około 1 łyżeczka sosu maślanego chipotle na każdej ostrydze.
Włóż je do piekarnika, aż masło się roztopi, a Ostryga zgrubi i ujędrni, około 3 minut.