Pieczone Ciasto Z Musem Czekoladowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj zapiekanego ciasta z musem czekoladowym. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.81 za porcję. Jedna porcja zawiera 633 kalorie, 11g białka, oraz 47 g tłuszczu. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, plus 2 łyżki cukru granulowanego, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1292 powiedziałoby, że trafił w sedno. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone Ciasto Z Musem Czekoladowym, Pieczony Mus Czekoladowy, oraz Oreo Mousse Filled Chocolate Trifecta Cake Using Cake Boss Mix.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj dno i boki 9-calowej patelni sprężynowej i odkurz kakao. Ustaw patelnię na blasze do pieczenia.
Masło, czekoladę i sól umieścić w bardzo dużej żaroodpornej misce.
Podgrzej rondel z ledwo gotującej się wody, mieszając od czasu do czasu, aż stopi się i będzie gładki.
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić, około 5 minut.
W mikserze wyposażonym w mocowanie ubijaj na średniej prędkości białka i śmietanę tatarską, aż się spienią. Zwiększ prędkość do średniej-wysokiej i kontynuuj bicie, aż białe staną się nieprzezroczyste. Podczas gdy białka są bicie, powoli dodać 2 łyżki cukru i nadal ubijać sztywne, ale nie suchy szczyt.
Przełożyć ubite białka do miski.
Używając tej samej nieumytej miski do mieszania i ubijać, ubić żółtka i pozostały 1/2 szklanki cukru na średniej prędkości, aż do jasnego koloru cytryny, 3 do 5 minut.
Delikatnie ubić żółtka w mieszaninie czekoladowej, aż do połączenia (starając się nie opróżniać żółtek). Delikatnie złóż białka do mieszanki czekolady w trzech partiach, aż po prostu połączą się i nie pozostaną żadne smugi bieli.
Wlać ciasto na patelnię i piec, aż ciasto jest dmuchane, krawędzie czuć zestaw, środek jest jiggly ustawić, a temperatura w środku czyta 66°, o 40 minut.
Przenieś patelnię do stojaka z drutu, aby schłodzić 1 godzinę. Schłodzić do Ustawienia, około 3 godzin. Uruchom nóż wzdłuż wewnętrznej krawędzi patelni, aby zwolnić ciasto.
Niech ciasto do temperatury prawie pokojowej przed podaniem, około 30 minut (patrz uwaga).