Pieczona noga jagnięca z cebulą balsamiczną
Pieczona noga jagnięca z cebulą balsamiczną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 254 kalorie, 30g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.68 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, cebulę, gałązki rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Pieczeń balsamiczna z cebulą i pieczarkami, Rozmaryn & balsamiczny kurczak z pieczoną cebulą, oraz Pieczona noga jagnięca z ziemniakami i cebulą.
Instrukcje
W misce wymieszaj cebulę z 2 łyżkami oliwy z oliwek i octem balsamicznym.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Odstawić na co najmniej 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie opłucz jagnięcinę; odetnij i wyrzuć nadmiar tłuszczu powierzchniowego.
Wytnij 1/2-calowe szczeliny na całej nodze i włóż plastry czosnku. Jagnięcinę natrzeć z 1 łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny, następnie pokropić liśćmi rozmarynu i oregano na mięso.
Posypać solą i pieprzem. Ustaw jagnięcinę na patelni o wymiarach 11 na 17 cali. Łyżka cebuli i marynaty wokół jagnięciny.
Piecz w piekarniku 375, aż termometr włożony w najgrubszą część nogi do kości zarejestruje 140 dla średnio rzadkich, 1 godzinę i 10 minut do 1 1/2 godziny; lub 150 dla średnich, 1 godzinę i 20 minut do 1 godziny i 40 minut. Jeśli kapanie zacznie się palić, dodaj wodę 1/4 szklanki na raz w razie potrzeby.
Przełożyć jagnięcinę na deskę lub talerz i, utrzymując ciepło, odstawić na 10 do 15 minut. Cebulę ogrzać na patelni, podczas gdy jagnięcina odpoczywa. Łyżka cebuli i kapie wokół jagnięciny; udekorować gałązkami rozmarynu. Mięso pokroić w plasterki i podawać z cebulą i sokami.
Dodać sól i pieprz do smaku.