Pieczona kukurydza w kolbie
Pieczona kukurydza w kolbie może być właśnie przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, wegetariańskim i wegańskim, którego szukałeś. Za 98 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 270 kalorii, 3 g białka i 1 g tłuszczu każda. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i kup kłosy, kukurydzę, sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 16% wyniku, co nie jest wynikiem imponującym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Szczenięta z kolb kukurydzy (psy kukurydziane), Szczenięta z kolb kukurydzy (psy kukurydziane) i Kukurydza z kolby.
Instrukcje
Mieszaj wodę, cukier i sól, aż cukier i sól rozpuszczą się w pojemniku wystarczająco dużym, aby pomieścić kukurydzę.
Zanurz kukurydzę w solance; moczyć co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wyjmij kukurydzę z solanki, potrząśnij, aby usunąć nadmiar płynu i gotuj bezpośrednio na ruszcie piekarnika przez 1 godzinę.