Pieczona kabaczka z papryką
Pieczona dynia i papryka to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 72 kalorie. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ocet balsamiczny, squash, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Dynia Faszerowana Pieczoną Papryką Poblano, Torebki Phyllo z pieczoną dynią, papryką i karczochami, oraz Pieczona dynia z żołędzi z pieczarkami, papryką i kozim serem.
Instrukcje
Kabaczek i cukinię pokroić na pół w poprzek.
Przetnij połówki wzdłuż na kliny o grubości 1/2 cala.
Pokrój paprykę w paski o długości 2 cali. Odstawić paprykę na bok.
Pokryć dużą blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Umieść squash i cukinię w jednej warstwie na blasze do pieczenia; warzywa płaszcz sprayem do gotowania.
Posypać oregano, solą i pieprzem.
Piec w 500 przez 5 minut. Delikatnie przekręcić Kabaczek i cukinię; dodać paski pieprzu.
Piec dodatkowe 8 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Warzywa przełożyć do miski.
Do warzyw dodaj ocet i delikatnie wrzuć.