Pieczona jagnięcina czosnkowa z ziemniakami hotpot
Czosnek pieczona jagnięcina z ziemniakami hotpot może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 471 kalorii, 45g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka części bez kości nogi jagnięciny,, ziemniaki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. 125 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 97%. Czosnek i zioła pieczona jagnięcina na ziemniakach boulangère, Baranek Hotpot, oraz Kardamon jagnięcy hotpot są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Wyciąć małe kieszenie w skórę i mięso baranka, przekłuwając go ostrym nożem. Na każdą kieszeń wkładamy plasterek czosnku, 3-4 ząbki i kilka liści rozmarynu. Włóż trochę więcej do jagnięciny, z tymiankiem, skąd pochodzi kość. Włożyć do puszki do pieczenia, dobrze przyprawić i przykryć folią.
Połowę masła rozpuścić na dużej patelni. Cebulę smażyć, często mieszając, aż zmięknie i zrumieni. Wrzuć do drugiej dużej puszki do pieczenia. Ugotować posiekaną baraninę lub jagnięcinę na patelni, aż zbrązowieje.
Dodać do cebuli w puszce i wrzucić ziemniaki, marchew, pozostały czosnek i zioła (posiekane), 2 łyżki mąki i trochę przypraw.
Wlać wywar na patelnię, następnie dodać sos Worcestershire i pozostałe masło. Po rozpuszczeniu i zagotowaniu zalać ziemniaki, przykryć folią i piec z jagnięciną przez 1 godz.
Odkryć zarówno jagnięcinę i hotpot, i gotować przez 45 min więcej, aż ziemniaki są złote i gotowane przez całą drogę. Pozostawić jagnięcinę na 15 minut przed rzeźbieniem. Pozostaw ziemniaki w piekarniku (przykryte, jeśli zaczynają za bardzo brązowieć), aż będą gotowe do podania.
Odcedzić tłuszcz z jagniąt pieczenia cyny, zastrzegając soki.
Puszki umieścić na ogniu i wymieszać z pozostałą mąką.
Wlać 450 ml wrzącej wody lub wywaru i mieszać aż zgęstnieje do sosu.
Pokrój hotpot na 8 i podnieś na rozgrzane talerze. Jagnięcinę pokroić w grube plasterki i ułożyć na wierzchu, a następnie łyżką okraść trochę sosu.
Podawać z fasolką szparagową i szpinakiem dodać trochę startej gałki muszkatołowej do szpinaku, jeśli chcesz.