Pieczona dynia maślana z burakami, kozim serem, prażonymi orzechami włoskimi i miętą
Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Pieczona piżma z burakami, kozim serem, prażonymi orzechami włoskimi i miętą może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka koziego sera, dyni, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Makaron z cukinią z dyni z miodem prażone orzechy włoskie i kozi ser, Jesienna sałatka pszenna z kaszą bulgurową z pieczonym dyni, orzechami włoskimi i kozim serem, oraz Buraczane Risotto z zieleniną, kozim serem i orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Obrać i pokroić dyni w kostkę 1/2 cala.
Umieścić na 2 arkuszach, skropić oliwą z oliwek i 1 łyżeczką soli i równomiernie rozprowadzić.
Wstawić do piekarnika i piec, aż zmięknie i złocisty.
Warzywa buraczane umyć i od-łodygi i zieleni szyfonady. Toast orzechy włoskie na średniej patelni na średnim ogniu.
Wyjąć Kabaczek z piekarnika i wrzucić buraczki, miętę i kozi ser. Top z prażonymi orzechami włoskimi. Przyprawy wyregulować solą i pieprzem, do smaku i podawać na ciepło.