Pieczeń Wieprzowa Nadziewana Szynką I Serem
Pieczeń wieprzowa nadziewana szynką i serem zajmuje od początku do końca około 2 godzin. Jedna porcja tego dania zawiera około 68 g białka, 36 g tłuszczu i łącznie 698 kalorii. Za 5,16 USD za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mąki, cebuli, oleju roślinnego i sera gruyere. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują pieczeń wieprzową nadziewaną serem, pieczone warzywa, szynkę i kruszonkę serową oraz makaron 3 sery z pieczonym kurczakiem i szynką.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Obficie posolić i popieprzyć polędwiczkę wieprzową ze wszystkich stron. Na solidnej powierzchni roboczej pokrój pieczeń wieprzową 4 razy równomiernie, około 3/4 wysokości pieczeni. Owiń każdy plasterek szynki wokół każdego plasterka sera i umieść po 1 w każdym z 4 kawałków. Pieczeń zawiąż sznurkiem kuchennym lub zabezpiecz pieczeń wykałaczkami. W holenderskim piekarniku rozgrzej 1 łyżkę oleju na średnim ogniu. Szybko obsmaż polędwiczkę, aby pieczeń nabrała koloru, ale ser się nie roztopił.
Wyjmij pieczeń i odłóż na bok.
Dodaj marchewkę i cebulę na patelnię i smaż, aż cebula będzie przezroczysta, a warzywa zmiękną.
Dodać mąkę i wymieszać do wymieszania. Zdeglasować winem i dodać pieczeń z powrotem na patelnię wraz z bulionem z kurczaka i tymiankiem. Doprawić solą i pieprzem. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę 30 minut.
Po ugotowaniu zdejmij pieczeń z patelni i zredukuj sos przez 5 minut. W międzyczasie rozgrzej dużą patelnię na dużym ogniu, dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju, a następnie grzyby. Całość obsmażamy na oleju i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pieczarki smażymy na złoty kolor, następnie dodajemy do sosu.
Do sosu wlać śmietanę. Pieczeń wieprzową pokroić w plasterki i podawać z sosem polanym na wierzchu.