Petarda Grillowany Łosoś Alaska

Petarda Grillowany Łosoś Alaska
Petarda Grillowany łosoś Alaska to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać zieloną cebulę, sól, olej arachidowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Petarda Grillowany Łosoś, Petarda Grillowany Łosoś, oraz Dip Z Łososia Wędzonego Alaska.

Instrukcje

1
Filety z łososia umieścić w średnim, nieporowatym szklanym naczyniu. W oddzielnej średniej misce, połączyć olej z orzeszków ziemnych, sos sojowy, ocet, zielona cebula, brązowy cukier, czosnek, imbir, płatki czerwonej papryki, olej sezamowy i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Zielona CebulaZielona Cebula
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dobrze ubijamy i polewamy rybę. Przykryć i marynować rybę w lodówce przez 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przygotuj grill na zewnątrz z węgli około 5 cali od rusztu i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Grilluj filety 5 cali od węgli przez 10 minut na cal grubości, mierzone w najgrubszej części, lub aż ryba po prostu płatki widelcem. Odwróć się w połowie gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn