Petarda Grillowany Łosoś
Petarda Grillowany łosoś jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 434 kalorie, 34g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $4.2 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej sezamowy, czosnek, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Petarda Grillowany Łosoś, Petarda łosoś OAMC, oraz Petarda Pieczony Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść filety z łososia w dużej plastikowej torbie do zamrażania z zamkiem błyskawicznym.
Ubić razem olej roślinny, sos sojowy, ocet balsamiczny, miód, czosnek, suszony pokruszony czerwony pieprz, mielony imbir, olej sezamowy, sól kuchenna i cebula w proszku.
Zalać łososiem, rezerwując 1/4 szklanki mieszanki. Uszczelnić i schłodzić 30 minut. Rozgrzej grill do 400 (high) ciepła.
Usunąć łososia z marynaty; wyrzucić marynatę. Łosoś grillowany, bez pokrywy grillowej, 4 do 5 minut lub do momentu ugotowania ryby i płatków widelcem, okazjonalnie obracając i fastrygując marynatą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.