Pesto lasagne z Bolognese i kremem czosnkowym
Przepis Pesto lasagne z Bolognese i krem czosnkowy jest gotowy w około 1 godzinę i 12 minut i zdecydowanie jest świetnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 592 kalorie, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, oliwę z oliwek extravirgin, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 31%. Spróbuj Lasagna Bolognese, Lasagna Bolognese, oraz Lasagna Bolognese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć bazylii i 4 ząbki czosnku w robocie kuchennym; proces, aż drobno posiekane. Z włączonym procesorem powoli wlewaj olej przez rynnę spożywczą; przetwarzaj, aż dobrze się wymieszasz.
Dodać Asiago; pulsować 2 do 3 razy, aż do wymieszania. Odstawić pesto na bok.
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj mielony czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodaj mąkę i gotuj 2 minuty, stale mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką do wymieszania. Gotować 6 minut lub aż lekko zgęstnieje, stale mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z solą i pieprzem.
Rozprowadź 1 szklankę sosu Bolońskiego na dnie 13 x 9 - calowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Top z 4 makaronem; rozłożyć około 2 łyżki pesto na makaron.
Rozprowadzić 2 szklanki sosu Bolońskiego na pesto; skropić 1/2 szklanki białego sosu. Powtórz warstwy; wierzch z pozostałymi 4 makaronem. Top z pozostałym pesto, sosem bolońskim i białym sosem.
Przykryć szczelnie folią; piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub do całkowitego ogrzania i zmięknięcia makaronu.
Pokroić na 8 równych porcji.