Perłowy Kuskus z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą

Perłowy Kuskus z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą
Perłowy Kuskus z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 740 kalorii, 20g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz nici szafranowe, rzepę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Perłowy Kuskus z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą, Karmelizowana Cebula Perłowa, oraz Grillowane krewetki i warzywa z perłowym kuskusem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić karmelizowaną cebulę: umieścić cebulę na dużej patelni z 1/2 szklanki wody, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, pod przykryciem, aż zmięknie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Zdjąć przykrycie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje i cebula będzie złota. Zwiększyć ogień do średnio-wysokiej, dodać oliwę z oliwek, i gotować, mieszając, aż głęboki złoty. Tymczasem rodzynki moczyć w gorącej wodzie 15 minut; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Wymieszać przyprawy i miód; następnie wymieszać rodzynki i gotować, mieszając, aż orzechowy brązowy, o 5 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4
Zrób kuskus i warzywa: podziel marchew i cukinię na pół; pokrój na 1 1/2 cala. sztuk. Połowę jalapeo (seed go, jeśli chcesz mniej ciepła). Obrać i ćwierć rzepy. Skórki i pestki squasha; pokroić w 1-w. kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
RzepaRzepa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
5
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodaj 1 łyżeczkę. sól, pieprz, szafran, kminek i laski cynamonu i smażyć, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
SzafranSzafran
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Dodać bulion warzywny i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
8
Dodaj marchew, rzepa, i jalapeo i dusić, pokryte, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
RzepaRzepa
9
Dodać Kabaczek i cukinię i gotować, pod przykryciem, aż wszystkie warzywa będą miękkie, ale nie rozpadają się, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
10
Przenieść 2 filiżanki gorącego wywaru z garnka do 4-qt. rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Dodaj 1 szklankę wody i pozostałe 1/2 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia, wymieszać z kuskusem i gotować, pod przykryciem, do miękkości, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
12
Przenieść 2 szklanki wywaru z garnka do dzbana i wymieszać z harissą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
HarissaHarissa
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
13
Rozłóż kuskus na talerzu, tworząc studnię w środku. Za pomocą łyżki szczelinowej ułóż warzywa, w tym laski cynamonu, w studni; wyrzuć jalapeo. Cebulę rozsypać na wierzchu i posypać kolendrą. Zwilżyć bulion kuskusem, a resztę przecedzić do drugiego dzbana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
14
Podawać kuskus i warzywa z dwoma zapasami (gładkim i pikantnym) na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
15
* Zakup kostek dyni pozwoli Ci zaoszczędzić trochę czasu. Poziom ciepła harissy zmienia się szalenie w zależności od marki, więc smakuj przed dodaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
HarissaHarissa
16
Make ahead: do 1 dnia. Zakończyć, aby wszystkie pięć składników daniekaramelized cebuli, warzywa, kuskus, Harissa-kolce wywar, i zwykły stockand schłodzić oddzielnie. Dziesięć minut przed podaniem podgrzać w kuchence mikrofalowej i podawać zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
HarissaHarissa
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich

Składniki

11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki680Orzechy dowolne (posiekane)suszona żurawina lub posiekane suszone wiśnie lub mieszanka obususzona żurawina lub posiekane suszone wiśnie lub mieszanka obu6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKarmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejdo 4 średnich marchwido 4 średnich marchwi1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana kolendraposiekana kolendra2laski cynamonulaski cynamonu6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKuskus i warzywaKuskus i warzywa11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.¼ łyżeczki oregano¼ łyżeczki oregano1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizłote rodzynkizłote rodzynki11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony11 funt cukinii,O HarissieO Harissie1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1jalapeño chilejalapeño chile1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek lub masłooliwa z oliwek lub masło3(zima)oliwa z oliwek lub masłooliwa z oliwek lub masło21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, pokrojona cienkocebula, pokrojona cienko4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiperłowy (sprzedawany również jako izraelski) kuskusperłowy (sprzedawany również jako izraelski) kuskus11 funt cukinii,nici szafranowenici szafranowe11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sól, podzielonasól, podzielona4smallsrzeparzepa2Średnia żółta cebula, posiekanasurówka warzywna o obniżonej zawartości sodusurówka warzywna o obniżonej zawartości sodu31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejdo 3 średnich cukinii, grubo startych (okdo 3 średnich cukinii, grubo startych (ok
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn