Perłowy Kuskus z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą
Perłowy Kuskus z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 740 kalorii, 20g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz nici szafranowe, rzepę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Perłowy Kuskus z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą, Karmelizowana Cebula Perłowa, oraz Grillowane krewetki i warzywa z perłowym kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić karmelizowaną cebulę: umieścić cebulę na dużej patelni z 1/2 szklanki wody, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, pod przykryciem, aż zmięknie, o 30 protokół.
Zdjąć przykrycie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje i cebula będzie złota. Zwiększyć ogień do średnio-wysokiej, dodać oliwę z oliwek, i gotować, mieszając, aż głęboki złoty. Tymczasem rodzynki moczyć w gorącej wodzie 15 minut; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Wymieszać przyprawy i miód; następnie wymieszać rodzynki i gotować, mieszając, aż orzechowy brązowy, o 5 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4
Zrób kuskus i warzywa: podziel marchew i cukinię na pół; pokrój na 1 1/2 cala. sztuk. Połowę jalapeo (seed go, jeśli chcesz mniej ciepła). Obrać i ćwierć rzepy. Skórki i pestki squasha; pokroić w 1-w. kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rzepa
Nóż Do Obierania
5
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodaj 1 łyżeczkę. sól, pieprz, szafran, kminek i laski cynamonu i smażyć, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Szafran
8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Dodać bulion warzywny i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
8
Dodaj marchew, rzepa, i jalapeo i dusić, pokryte, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rzepa
9
Dodać Kabaczek i cukinię i gotować, pod przykryciem, aż wszystkie warzywa będą miękkie, ale nie rozpadają się, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Nóż Do Obierania
10
Przenieść 2 filiżanki gorącego wywaru z garnka do 4-qt. rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Dodaj 1 szklankę wody i pozostałe 1/2 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia, wymieszać z kuskusem i gotować, pod przykryciem, do miękkości, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
12
Przenieść 2 szklanki wywaru z garnka do dzbana i wymieszać z harissą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Harissa
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
13
Rozłóż kuskus na talerzu, tworząc studnię w środku. Za pomocą łyżki szczelinowej ułóż warzywa, w tym laski cynamonu, w studni; wyrzuć jalapeo. Cebulę rozsypać na wierzchu i posypać kolendrą. Zwilżyć bulion kuskusem, a resztę przecedzić do drugiego dzbana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
14
Podawać kuskus i warzywa z dwoma zapasami (gładkim i pikantnym) na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
15
* Zakup kostek dyni pozwoli Ci zaoszczędzić trochę czasu. Poziom ciepła harissy zmienia się szalenie w zależności od marki, więc smakuj przed dodaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
Harissa
16
Make ahead: do 1 dnia. Zakończyć, aby wszystkie pięć składników daniekaramelized cebuli, warzywa, kuskus, Harissa-kolce wywar, i zwykły stockand schłodzić oddzielnie. Dziesięć minut przed podaniem podgrzać w kuchence mikrofalowej i podawać zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta