Perska zupa noworoczna z fasolą, makaronem i ziołami (Ash-e-reshteh)

Perska zupa noworoczna z fasolą, makaronem i ziołami (Ash-e-reshteh)
Perska zupa noworoczna z fasolą, makaronem i ziołami (Ash-e-reshteh) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 637 kalorii, 29g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 3,38 zł za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 54 fanów. Sylwester będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz linguine, mieloną kurkumę, fasolę nerkową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Perska zupa noworoczna z fasolą, makaronem i ziołami (Ash-e-reshteh), Perska zupa z makaronem i fasolą-Aash-e Reshteh, oraz Zupa Z Ciecierzycy I Makaronu Z Perskimi Ziołami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
2
Rozgrzać duży garnek na średnim ogniu i dodać 4 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj cebulę i smażyć, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Odcedzić i opłukać ciecierzycę, fasola, i fasola fava, i dodać je do cebuli wraz z 4 mielonych ząbków czosnku, kurkuma, i soczewica. Podsmażyć przez 1 minutę, następnie dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Fasolę gotujemy pod przykryciem przez 1 godzinę. Odchylić pokrywkę, aby garnek był częściowo przykryty i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu przez 1 1/2 godziny. Doprawić solą. Pozostałe 2 cebule pokroić w cienkie półksiężyce.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Fasola FavaFasola Fava
CiecierzycaCiecierzyca
KurkumaKurkuma
SoczewicaSoczewica
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
StadoStado
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i dodać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj cebulę i smaż, często mieszając, aż cebula będzie brązowa i karmelizowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Dodaj pozostały czosnek i miętę i smażyć przez 1 minutę. Doprawić solą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
MiętaMięta
SólSól
8
Dodaj makaron do zupy i gotować do miękkości, 6 do 8 protokół. Gdy makaron jest już prawie gotowy, dodaj zielenie liściaste i świeże zioła i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
świeże Ziołaświeże Zioła
MakaronyMakarony
ZupaZupa
9
Podawać z dużą łyżką jogurtu i kilka łyżek smażonej mieszanki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
CebulaCebula
10
Smak
11
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
12
Przedruk za zgodą Lucid Food: Gotowanie dla Eko-świadomego życia przez Louisa Shafia. Copyright © 2010 by Luiza Szafia. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Louisa Shafia jest założycielką Lucid Food, ekologicznej firmy cateringowej z siedzibą w Nowym Jorku. Absolwentka Natural Gourmet Institute, pracowała w Millennium Restaurant i Roxanne ' s W San Francisco Bay Area oraz w Aquavit and Pure Food and Wine w Nowym Jorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn