Perciatelli ze świeżymi sardynkami
Perciatelli ze świeżymi sardynkami może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 osoby. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału i pescatarian ma 1265 kalorii, 77 g białka i 59 g tłuszczu na porcję. Za 8,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 50% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka bułki tartej, pietruszki, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał świetny wynik łyżką wynoszący 89%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Świeże sardynki z grilla, Świeże sardynki z grilla i Świeże marynowane sardynki.
Instrukcje
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Sardynki łuskowe, jelitowe i filetowe (możesz również poprosić o to sprzedawcę ryb).
Na patelni o średnicy 12–14 cali rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu, aż zacznie dymić.
Dodaj cebulę, porzeczki, orzeszki piniowe, anchois i czerwoną paprykę i smaż, aż zmiękną, około 8 do 10 minut.
Dodaj filety z sardynek i liście kopru włoskiego i kontynuuj gotowanie przez 3 do 4 minut, aż kawałki ryby będą ugotowane, ostrożnie mieszając.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie al dente i dobrze odcedź. Wrzuć gorący makaron na patelnię z sardynkami i wymieszaj, żeby się nią pokrył.
Dodaj 1/4 szklanki tostowej bułki tartej i pietruszki. Wymieszaj i natychmiast podawaj.
Posypać pozostałą bułką tartą.