Penne z warzywami w sosie pomidorowo-bazyliowym
Penne z warzywami w sosie pomidorowo-bazyliowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 11g białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, pomidory z puszki, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Penne z warzywami w sosie pomidorowo-bazyliowym, PLANTERSÂ ® Penne z kurczakiem i warzywami w sosie bazyliowym, oraz Penne z sosem pomidorowo-pieprzowym (Penne Saporite"Il Frantoio").
Instrukcje
Makaron ugotować i odcedzić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Tymczasem w 10-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu. Cebulę i marchew ugotować w oleju 2 do 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie krucho-miękka. Wymieszać z pomidorami i sosem pomidorowym. Gotować 5 minut.
Wymieszać z cukinią i bazylią; zmniejszyć ogień do średniej. Gotować około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie pożądana konsystencja. Natkę pietruszki wymieszać.