Penne z cukinią Pistou
Penne z cukinią Pistou może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.6 za porcję. Jeśli masz vidalia, ser parmigiano-reggiano, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Cukinia Pistou, Francuski w mgnieniu oka: Tagliatelle z kwiatkiem cukinii Pistou, oraz 7 wspaniałych makaronów z cukinii Plus cukinia i kiełbasa z kurczaka makaron Penne.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cukinię na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości i złoty.
Zdjąć z patelni; ostudzić.
Umieść 1/4 szklanki ugotowanej cukinii, bazylii, 1/4 szklanki sera, orzeszków piniowych i czosnku w robocie kuchennym; proces aż drobno posiekane. (Przechowywać mieszaninę w procesorze.)
Ogrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 10 minut lub aż złoty. Powrót pozostałą gotowaną cukinię na patelnię.
Połącz 6 ćwiartek wody i 1 łyżeczkę koszernej soli w dużym holenderskim piekarniku i zagotuj. Makaron ugotować we wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić na sicie nad miską, rezerwując 1/3 szklanki płynu do gotowania.
Z włączonym procesorem dodaj zarezerwowany płyn do mieszaniny bazylii; proces aż do uzyskania gładkości.
Do makaronu dodać mieszankę bazylii.
Dodać śmietanę, pozostałą sól i pieprz; wymieszać. Wierzch z pozostałym serem.