Patelnia neapolitańska Pizza (nie ugniatanie lub piekarnik wymagane!)
Patelnia neapolitańska Pizza (nie ugniatanie lub piekarnik wymagane!) jest Wegetariańskie danie główne. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 833 kalorii, 33g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Jeśli masz aktywne drożdże, garść liści bazylii, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 458 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Neapolitańska Pizza Margherita, Neapolitański Pizzan i ciasto pełnoziarniste z miodem, oraz Pizza neapolitańska do domowej kuchni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól i drożdże połączyć w dużej misce.
Ubijać do uzyskania jednorodności.
Dodaj wodę i mieszaj rękami, aż ciasto się połączy i nie pozostanie sucha mąka. Ciasto będzie bardzo lepkie. Przykryj miskę szczelnie folią i odstaw w temperaturze pokojowej na 8 do 16 godzin.
Ciasto obrócić na mocno posypaną mąką deskę i za pomocą posypanych mąką rąk podzielić na cztery części. Uformuj każdy kawałek w kulkę i umieść na mące, pozostawiając kilka centymetrów przestrzeni między każdą kulką. Przykryć folią lub dobrze posmarowanym czystym ręcznikiem do naczyń.
Niech wzrosną na dwie godziny.
Tymczasem z grubsza zmiksuj pomidory w robocie kuchennym, blenderze, blenderze ręcznym lub ręcznie. Doprawić do smaku solą. Z grubsza rozerwać mozzarellę na 1/2-do 1-calowych kawałków i wycisnąć nadmiar serwatki.
Po wyrośnięciu ciasta delikatnie rozciągnij jedną kulkę ciasta na dobrze posmarowanej mąką desce do okrągłej średnicy około 6 cali. Delikatnie podnieś ciasto i zasłony na kostkach, powoli rozciągając go, obracając go wokół kostek, aż będzie miał około 10 cali średnicy.
Rozgrzej 12-calową patelnię na średnim ogniu, aż kropla wody spadła na jej powierzchnię tworzy koralik, który poślizguje się wokół (około 500 do 316°). Ostrożnie przenieść ciasto na patelnię i przykryć szczelnie przylegającą pokrywą. Gotować, aż dolna strona jest bardzo lekko rumiane i ciasto nadmuchane w miejscach, o 1 minutę.
Wyjąć ciasto metalową szpatułką. opróżnij wszystkie pęcherzyki na środku ciasta, pozostawiając pęcherzyki na brzegach.
Odwróć ciasto i powrót do patelni tak, że strona gotowane jest teraz skierowane do góry. gotować, potrząsając od czasu do czasu, aż ciasto będzie ciemno zwęglone w miejscach.
Wyjąć do deski do krojenia i odwrócić (tak, że pierwsza ugotowana strona jest teraz z powrotem na dole)
Jeśli używasz palnika: ostrożnie palnij krawędzie skorupy, aż do zgrubnego zwęglenia i zarumienienia w plamach. Kontynuuj krok
Umieść ciasto do pizzy od góry do dołu (strona, którą gotowane drugi skierowane w dół) z samej krawędzi wiszącej nad krawędzią patelni. Zwisającą krawędź gotować bezpośrednio nad płomieniem palnika gazowego, aż do dobrego zwęglenia. Obróć pizzę, aby Nowa sekcja zwisała krawędzią i ponownie znakowała. Powtarzaj, aż cała krawędź skorupy zostanie zwęglona. Kontynuuj krok
Alternatywnie umieść stojak chłodzący drut bezpośrednio nad płomieniem palnika. Odwróć ciasto do pizzy i użyj płomienia z palnika do char i brązowych krawędzi skorupy. Kontynuuj krok
W przypadku korzystania z palnika elektrycznego: przejdź do kroku
Upewnij się, że ciasto stoi po prawej stronie do góry (powinno być skierowane w ten sam sposób, jak to było, gdy po raz pierwszy umieścić go na patelni).
Na ciasto rozłóż kilka łyżek sosu pomidorowego, pozostawiając odsłonięte brzegi bąbelków. Rozrzucić kilka kawałków mozzarelli i kilka liści bazylii na pizzy.
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek. Powrót pizzy na patelni, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować, aż dno jest ładnie zwęglone i mozzarella topi się, o 3 minuty dłużej. Jeśli używasz latarki, możesz jej użyć, aby stopić ser.
Podawać pizzę natychmiast. Powtórz kroki od 4 do 8 z pozostałymi trzema kulkami ciasta.