Patelnia neapolitańska Pizza (nie ugniatanie lub piekarnik wymagane!)

Patelnia neapolitańska Pizza (nie ugniatanie lub piekarnik wymagane!)
Patelnia neapolitańska Pizza (nie ugniatanie lub piekarnik wymagane!) jest Wegetariańskie danie główne. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 833 kalorii, 33g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Jeśli masz aktywne drożdże, garść liści bazylii, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 458 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Neapolitańska Pizza Margherita, Neapolitański Pizzan i ciasto pełnoziarniste z miodem, oraz Pizza neapolitańska do domowej kuchni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, sól i drożdże połączyć w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ubijać do uzyskania jednorodności.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Dodaj wodę i mieszaj rękami, aż ciasto się połączy i nie pozostanie sucha mąka. Ciasto będzie bardzo lepkie. Przykryj miskę szczelnie folią i odstaw w temperaturze pokojowej na 8 do 16 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ciasto obrócić na mocno posypaną mąką deskę i za pomocą posypanych mąką rąk podzielić na cztery części. Uformuj każdy kawałek w kulkę i umieść na mące, pozostawiając kilka centymetrów przestrzeni między każdą kulką. Przykryć folią lub dobrze posmarowanym czystym ręcznikiem do naczyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
5
Niech wzrosną na dwie godziny.
6
Tymczasem z grubsza zmiksuj pomidory w robocie kuchennym, blenderze, blenderze ręcznym lub ręcznie. Doprawić do smaku solą. Z grubsza rozerwać mozzarellę na 1/2-do 1-calowych kawałków i wycisnąć nadmiar serwatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Po wyrośnięciu ciasta delikatnie rozciągnij jedną kulkę ciasta na dobrze posmarowanej mąką desce do okrągłej średnicy około 6 cali. Delikatnie podnieś ciasto i zasłony na kostkach, powoli rozciągając go, obracając go wokół kostek, aż będzie miał około 10 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
8
Rozgrzej 12-calową patelnię na średnim ogniu, aż kropla wody spadła na jej powierzchnię tworzy koralik, który poślizguje się wokół (około 500 do 316°). Ostrożnie przenieść ciasto na patelnię i przykryć szczelnie przylegającą pokrywą. Gotować, aż dolna strona jest bardzo lekko rumiane i ciasto nadmuchane w miejscach, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Wyjąć ciasto metalową szpatułką. opróżnij wszystkie pęcherzyki na środku ciasta, pozostawiając pęcherzyki na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
10
Odwróć ciasto i powrót do patelni tak, że strona gotowane jest teraz skierowane do góry. gotować, potrząsając od czasu do czasu, aż ciasto będzie ciemno zwęglone w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Wyjąć do deski do krojenia i odwrócić (tak, że pierwsza ugotowana strona jest teraz z powrotem na dole)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Jeśli używasz palnika: ostrożnie palnij krawędzie skorupy, aż do zgrubnego zwęglenia i zarumienienia w plamach. Kontynuuj krok
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
1
Umieść ciasto do pizzy od góry do dołu (strona, którą gotowane drugi skierowane w dół) z samej krawędzi wiszącej nad krawędzią patelni. Zwisającą krawędź gotować bezpośrednio nad płomieniem palnika gazowego, aż do dobrego zwęglenia. Obróć pizzę, aby Nowa sekcja zwisała krawędzią i ponownie znakowała. Powtarzaj, aż cała krawędź skorupy zostanie zwęglona. Kontynuuj krok
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za PergaminOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za Pergamin
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Alternatywnie umieść stojak chłodzący drut bezpośrednio nad płomieniem palnika. Odwróć ciasto do pizzy i użyj płomienia z palnika do char i brązowych krawędzi skorupy. Kontynuuj krok
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za PergaminOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za Pergamin
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
W przypadku korzystania z palnika elektrycznego: przejdź do kroku
4
Upewnij się, że ciasto stoi po prawej stronie do góry (powinno być skierowane w ten sam sposób, jak to było, gdy po raz pierwszy umieścić go na patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Na ciasto rozłóż kilka łyżek sosu pomidorowego, pozostawiając odsłonięte brzegi bąbelków. Rozrzucić kilka kawałków mozzarelli i kilka liści bazylii na pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
6
Posypać lekko solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek. Powrót pizzy na patelni, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować, aż dno jest ładnie zwęglone i mozzarella topi się, o 3 minuty dłużej. Jeśli używasz latarki, możesz jej użyć, aby stopić ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Podawać pizzę natychmiast. Powtórz kroki od 4 do 8 z pozostałymi trzema kulkami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn