Pasztet Z Sardynek
Pasztet z sardynki to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 658 kalorii. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 minut. Jeśli masz masło, sól i pieprz, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pasztet Z Sardynek, Pasztet Z Sardynek Jak Lubię!, oraz Przystawki Do Pasztetów Sardynek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułożyć sardynki w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia, posypać solą i pieprzem, i piec aż tylko gotowane, około ośmiu minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej.
Pulse sardynki w robocie kuchennym, lub rozgnieść je widelcem, wraz z szalotki, szczypiorek, chile proszek, masło, i oliwa z oliwek, aż stosunkowo gładkie, ale nadal nieco masywny.
Dodaj wycisnąć sok z cytryny i smak, dostosowując przyprawy do własnych upodobań.
Zeskrobać mieszaninę do małej miski i schłodzić przez co najmniej osiem godzin lub przez noc.
Przed podaniem odstawić do temperatury pokojowej.Przechowywanie: Pt można przechowywać w lodówce do trzech dni lub zamrażać do jednego miesiąca.Uwagi: w Paryżu dość łatwo znaleźć sardynki czyszczone i gotowe do pracy w sklepie rybnym. Jeśli nie możesz, nie jest to trudne do zrobienia samemu. Oto obrazek o tym, jak filetować sardynki.Jego dobry pomysł, aby spróbować uzyskać żadnych twardych kości z sardynek przed zacierania je w kroku #
Jeśli jakieś zbyt chrupiące pozostaną po wykonaniu pt, rozłóż pt na desce do krojenia i przejedź go kilka razy nożem Kucharskim, aby upewnić się, że wszystkie są w bardzo, bardzo małych kawałkach. W miarę odpoczynku pt, stają się niezauważalne i w rzeczywistości są całkiem dobre dla Ciebie, ponieważ mają dużo wapnia budującego kości.Powiązane linki i przepisy
Marynowana Czerwona Cebula
Zrównoważone Owoce Morza (Czekolada I Cukinia)Rillettes Łososia
Conntable (trwała konserwowa ryba we Francji)
Mus Z Tuńczyka Do Smarowania
Grillowane sardynki z rzodkiewką i sałatką z kopru włoskiego (La Tartine Gourmand)Seafood Watch (Monterey Bay Aquarium Sustainable Seafood Guide) Sałatka z sardynek i selera (Matt Bites)Sardine Escabeche (Dorie Greenspan)
Pour une pche durable (French Sustainable Seafood Guide) Iglo (Poisson responsable, we Francji) Deviled Sardines (Serious Eats)Baba Ganoush