Parfaity z chrupiącą dynią
Pumpkin Crunch Parfaits wymaga około 20 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 403 kalorie , 6 g białka i 21 g tłuszczu każda. Za 1,65 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga dyni, ciasteczek imbirowych, mieszanki budyniu waniliowego i orzechów pekan. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 54% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Parfaits dyniowe z chrupiącą owsianką , Parfaits waniliowo-jagodowe i Crunch parfaits waniliowo-jagodowe .
Instrukcje
W dużej misce ubijaj mleko i mieszankę budyniową na niskiej prędkości przez 2 minuty. Wymieszać z ubitą polewą, dynią i przyprawą do ciasta. Złóż orzechy pekan.
Połowę mieszanki rozlej do sześciu kieliszków do parfaitu; posyp połową okruszków imbiru. Powtórz warstwy. Posypujemy dodatkową bitą polewą. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Parfait można łączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "