Papryka Faszerowana Quinoa

Papryka Faszerowana Quinoa
Quinoa faszerowane papryki jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 383 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cebulę, bakłażan, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Papryka Faszerowana Quinoa, Quinoa-Papryka Faszerowana, oraz Faszerowana papryka z komosą ryżową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłożyć głębokie naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać quinoa i wody razem w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż quinoa jest tender i woda jest wchłaniana, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek, aż pachnące i lekko przezroczyste, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać cukinię, bakłażan, i pomidor; gotować, aż lekko miękkie, 3 do 5 protokół. Wymieszać sos pomidorowy do mieszanki warzywnej; przykryć i dusić, aż warzywa zmiękną, o 10 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
WarzywaWarzywa
BakłażanBakłażan
CukiniaCukinia
PomidorPomidor
5
Wymieszać quinoa do mieszanki warzywnej. Doprawić solą i pieprzem. Paprykę wypełnić mieszanką quinoa-warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
6
Paprykę umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż papryka będzie lekko miękka, około 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Zdjąć pokrywę z folii aluminiowej; posypać paprykę serem mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Piec, aż ser będzie bulgotanie i stopiony, o 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia76
Magazyn