Papka Kukurydziana
Papka kukurydziana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. 174 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka mąki kukurydzianej, sól, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Risotto Del Bosco (risotto lasu z jagodami i papką, Placek Z Mąki Kukurydzianej, oraz Biscotti Z Mąki Kukurydzianej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę kukurydzianą, wodę i sól w średnim rondlu. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, około 5 do 7 minut.
Jeśli używasz jako płatki, łyżka papki do misek i podawać z mlekiem i cukrem, w razie potrzeby. W przypadku smażenia wlać mieszaninę do patelni bochenkowej i całkowicie schłodzić.
Zdjąć z patelni, pokroić w plasterki i smażyć w niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu, aż rumiane z obu stron.
Podawać z sosem do wyboru.