Panna Cotta z pieczonymi figami i balsamicznym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Panna Cotta z pieczonymi figami i balsamicznym. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 8% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 751 kalorii, 5G białka, oraz 59 g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką fasolę waniliową, figi, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Panna Cotta Z Figami, MIODOWA Panna Cotta Z Grillowanymi Figami, oraz MIODOWA Panna Cotta z suszonymi figami i Sauternes podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 6 (6-uncji) serwujących dania.
W małej misce zanurz żelatynowe arkusze w zimnej wodzie, aby zmiękczyć.
W małym rondlu połączyć śmietanę i 1 szklankę cukru. Wanilię rozciąć wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Do rondla dodać nasiona i łuskę wanilii.
Trzepaczka do łączenia. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i natychmiast wyłączyć.
Usuń zmiękczone arkusze żelatyny z zimnej wody i ubijaj do gorącej mieszaniny śmietany.
Usunąć i wyrzucić fasolkę waniliową.
Wlać natychmiast do naczyń i przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wrzuć figi razem z pozostałym cukrem i balsamicznym.
Odstawić na około 15 minut. Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut lub do momentu, gdy figi staną się miękkie i cukier i balsamiczny zaczną karmelizować się na figach.
Top panna cotta z pieczonymi figami.