Przepis Paneer Curry z groszkiem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym Wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. To danie główne ma 356 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.79 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz garam masala, pomidory z puszki, ryż basmati i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Paneer Curry Z Groszkiem, [] Paneer Curry z cukrem i groszkiem, oraz Matar Paneer / Punjabi mutter Paneer curry dla podobnych receptur.
Ciepła 2tablespons ghee w ciężkich dużych nonstickskillet na średnim ogniu. Wstrząsnąć excessflour z paneer; dodać do patelni i cookuntil rumiane w miejscach, obracając od czasu do czasu, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paneer
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Przenieść paneer na talerz; odstawić. Patelnia rezerwowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paneer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Umieścić kawałki cebuli w procesorze.Korzystając z zakrętów włączania/wyłączania, przetwarzaj do momentu, aż zostaną dokładnie skoszone, ale nie wodniste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
6
Ciepło pozostające3 łyżki ghee w reserved patelniprzez średnie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee
7
Dodaj nasiona kminku istir do aromatycznego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
8
Dodaj cebulę i gotuj aż do początkudrumienić, często mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
9
Dodaj mielony imbir, mielony czosnek, groundcoriander i mielone serrano chile z nasionami; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Mielony
Serrano Pepper
Imbir
10
Dodać pokruszone pomidory z puree, 1/2 szklanki wody, i kurkuma; doprowadzić do duszenia. Zmniejsz temperaturę do średniej, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż mixturethick lekko i smaki mieszają się, mieszając, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
Woda
11
Dodać łuskany świeży groch i gotowanypanel; delikatnie złożyć, aby włączyć równomiernie.Gotować mieszaninę na średnim i małym ogniu, aż do miękkości i paneer jest ogrzewany przez, składane od czasu do czasu, około 5 minut. Złożyć w garam masala icilantro. Przyprawiamy curry do smaku solą i papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Groch świeży
Paneer
Curry W Proszku
Sól
12
Podawać z gotowanym na parze ryżem basmati.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Basmati
1
Paneer, świeży krowy milkor buffalo-ser mleczny i usli ghee (masło klarowane; zwany także ghee)są sprzedawane w niektórych sklepach z naturalną żywnością i na indyjskich rynkach. Jeśli nie można znaleźć paneer, następnie tofu, kurczak, krewetki, lub przegrzebki alsowork również w tym przepisie. Masło klarowane lub olej roślinny może być stosowany zamiast ghee. Garam masala to mieszanka przypraw curry dostępna w dziale przypraw na wielu rynkach indyjskich oraz fromthespicehouse.com.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.