Pan smażone masło kurczak i ziemniaki

Pan smażone masło kurczak i ziemniaki
Przepis Pan smażone masło kurczak i ziemniaki może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 50 minut. Jedna porcja zawiera 1934 kalorie, 43g białka, oraz 130 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 8,09 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka masła, olej canolan, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 95%. Spróbuj Pan smażone masło kurczak i ziemniaki, Patelnia cytrynowa tymianek Kurczak z ziemniakami i zieloną fasolką, oraz Ziemniaki Yukon Gold smażone w maśle klarowanym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Udka kurczaka doprawić solą i pieprzem do smaku. Na patelni o średnim stopniu pieczenia na dużym ogniu dodaj olej i masło i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Dodać czosnek i tymianek i gotować, aż masło lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4
Dodać kurczaka, strona skóry, w dół i niech usiąść na patelni tak skóra staje się chrupiące i złociste. Podczas gdy skóra jest crisping się, łyżka gorące masło / olej na udach. Gdy skóra jest chrupiąca, około 5 minut i łatwo uwalnia się z patelni, Odwróć kurczaka. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut, aby usmażyć mięso. Wstawić do piekarnika i piec przez około 10 do 15 minut. W zależności od tego, jak duże są uda, sprawdź doness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Przygotuj kąpiel lodową przed rozpoczęciem. Przynieś średni garnek osolonej wody, aby zagotować na średnim ogniu. Blanszuj każdą z odmian ziemniaków i marchwi; zaczynając od paluszków, Yukon gold, marchew i purpurowy Peruwiańczyk. Gotować każdą partię do miękkości, ale nadal z małym kęsem. Po blanszowaniu każdego zestawu warzyw za pomocą Sitka wyjmij wszystkie warzywa z wody i zanurz je w łaźni z lodem. Gdy są zimne w dotyku, odcedzić i odstawić. Tuż przed podaniem, uzyskać średnią patelnię rozgrzaną na dużym ogniu, dodać trochę oleju i trochę masła. Gdy masło jest stopiony i gorący, dodać ziemniaki i marchew i saute aż do ogrzania przez. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
W średnim rondlu na średnim ogniu dodaj olej i 1 łyżkę masła. Gdy masło się stopi, dodać cebulę, czosnek i szalotki. Gotuj powoli, aby zmiękczyć i wydobyć smaki. Nie palić czosnku. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, jeśli mieszanina zacznie brązowieć. Zamieszaj w Sauvignon Blanc i pozwól mu zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać bulion z kurczaka i kontynuować gotowanie na wolnym ogniu, aby ponownie zmniejszyć o połowę. Smak jus i jeśli wydaje się nieco zbyt cierpki i ostry, dodać więcej masła, aby wygładzić. (Jeśli chcesz, aby jus do grubszego sosu, można dodać trochę śmietany.) Wyregulować przyprawę solą i pieprzem, do smaku. Gdy jus jest gotowy, dodać 1/4 szklanki pietruszki i 1/2 szklanki szczypiorku tuż przed podaniem, aby utrzymać jasny zielony kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1
Umieść dużą łyżkę podgrzewanych, przyprawionych ziemniaków i marchwi na środku każdego talerza, pozwalając niektórym z nich rozlać się na brzegach. Ułóż 1 udko kurczaka na wierzchu warzyw, skórkę do góry. Kadzi jus wokół każdego talerza i udekorować wierzch kurczaka z małą posypką mielonej pietruszki i szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla

Składniki

2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz2udka z kurczaka, z kością, ze skórąudka z kurczaka, z kością, ze skórą1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy, w razie potrzebyOlej rzepakowy, w razie potrzeby4(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1małemarchewka obrana i pokrojona w kostkęmarchewka obrana i pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany świeży szczypiorek plus 2 łyżeczki do przybraniaposiekany świeży szczypiorek plus 2 łyżeczki do przybrania3smallsziemniaki fingerling, obrane i pokrojone w kostkę małeziemniaki fingerling, obrane i pokrojone w kostkę małe2gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )2goździkiczosnek obrany i mielonyczosnek obrany i mielony2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony biały pieprzSól koszerna i świeżo zmielony biały pieprz596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane świeże liście włoskiej pietruszki, plus 2 łyżeczki, do dekoracjiposiekane świeże liście włoskiej pietruszki, plus 2 łyżeczki, do dekoracji3smallsfioletowe peruwiańskie ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę małefioletowe peruwiańskie ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę małe4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiWino Sauvignon BlancWino Sauvignon Blanc1smallsszalotka, obrana i mielonaszalotka, obrana i mielona2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMasło niesolone, w razie potrzebyMasło niesolone, w razie potrzeby3(zima)masło niesolone, podzielonemasło niesolone, podzielone6(zima)masło niesolonemasło niesolone1smallscebula biała, obrana i mielonacebula biała, obrana i mielona3goździkiczosnek, obrany i utrzymany w całościczosnek, obrany i utrzymany w całości3smallsZiemniaki Yukon gold, obrane i pokrojone w kostkę małeZiemniaki Yukon gold, obrane i pokrojone w kostkę małe

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia54
Magazyn