Paluszki z kurczaka w sosie jabłkowo-orzechowym
Paluszki z kurczaka z sosem jabłkowo-orzechowym mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką sól, włoską bułkę tartą, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sos jabłkowy, można śledzić to danie główne z Jedno Porcja Czekolady Masło Orzechowe Mikrofalowe Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Paluszki Z Masła Orzechowego, Paluszki Z Masła Orzechowego, oraz Frosted Peanut Butter Fingers.
Instrukcje
Kurczaka pokroić w 1/4 " wzdłuż pasków.
Mąkę, 1 łyżeczkę soli i pieprz połączyć w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodaj paski kurczaka, uszczelnij torbę i wstrząśnij, aby pokryć.
Połącz jajko i mleko w płytkim naczyniu, dobrze mieszając.
Połączyć bułkę tartą, nasiona sezamu i 1/4 łyżeczki soli w płytkim naczyniu. Paski kurczaka zanurzyć w mieszaninie jaj i pogłębiać w mieszaninie bułki tartej.
Umieścić na lekko nasmarowanej patelni 13" x 9"; skropić masłem.
Przykryć i piec w 425 przez 20 minut; odkryć i piec 18 do 20 więcej minut lub aż gotowe.
Podawać z sosem jabłkowo-orzechowym, używając krótkich drewnianych szaszłyków.