Pakiety fasolki szparagowej z sosem winegret z bekonem
Pakiety fasolki szparagowej z sosem winegret z boczkiem to bezglutenowy i bezmleczny dodatek do dania głównego . Ten przepis służy 12 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 20 g tłuszczu i łącznie 259 kalorii . Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką szalotkę, oliwę z oliwek, mocno brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 31% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pakiety bekonu z zielonej fasoli , Pakiety z boczkiem z zielonej fasoli i Pakiety zawijane z fasolką szparagową .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia folią aluminiową.
W dużym holenderskim piekarniku zagotuj wodę na dużym ogniu.
Dodaj zieloną fasolkę i gotuj, aż będzie chrupiąca, około 5 minut.
Zdjąć z ognia, odcedzić i zanurzyć w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie.
Owiń 5 lub 6 fasolek szparagowych 1 wstążką marchewkową.
Ułożyć łączeniem do dołu na przygotowanej blasze. Powtórz proces z pozostałą fasolką szparagową i wstążkami marchewki.
Na dużej patelni podsmaż kawałki boczku na średnim ogniu, aż będą chrupiące.
Zdejmij z patelni łyżką cedzakową i odsącz na ręcznikach papierowych; odłożyć na bok. Zarezerwuj 3 łyżki smażonego bekonu na patelni i podgrzej na średnim ogniu.
Dodaj szalotkę i smaż przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj brązowy cukier i gotuj przez 1 minutę. Dodaj ocet balsamiczny i gotuj przez 6 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z oliwą z oliwek.
Skrop równomiernie 1 łyżką gorącej mieszanki pęczki fasolki szparagowej.
Piec, aż fasolka szparagowa będzie miękka, od 15 do 20 minut.
Przed podaniem posyp boczkiem.