Paella Valenciana

Paella Valenciana
Przepis Paella Valencianan jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest ogromnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.0 za porcję. To danie główne ma 632 kalorie, 47g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Mieszanka pomidorów, pieprzu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać szafran, można śledzić to danie główne z Kremowy jogurt szafranowy jako deser. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Paellan A La Valenciana, Paella Valenciana, oraz Paella Valenciana.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. na patelni paella rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż wieprzowinę i kurczaka, aż będzie złoty. Następnie dodaj czosnek, liść laurowy, cebulę i zielony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Saute aż cebula są przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj białe wino, pomidor, szafran, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia na 3 minuty. Następnie dodać ryż i wywar z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać owoce morza i przykryć paellę i piec w piekarniku w temperaturze 350 stopni przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
SzafranSzafran
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Dekoruj groszkiem, pieprzem, szparagami i cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Po 12 Opakowań) Groszek Mrożony, RozmrożonyPo 12 Opakowań) Groszek Mrożony, Rozmrożony
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tridente Tridente Tempranillo. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Tridente Tridente Tempranillo
Tridente Tridente Tempranillo
15 miesięcy w beczce, 8 miesięcy w butelce. Produkowane ze starożytnych winnic wazoznawczych do 110 lat, fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie starzone 15 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. To Głębokie fioletowe wina mają nuty pikantnego dębu, grafitu i balsamicznego. Smaki są gęsto owocowe z creme de cassis utrzymujące się przez utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn