Pachnące Lamb flatbreads
Pachnące jagnięce flatbreads to chleb, który służy 4. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 19g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mięty, ząbek czosnku, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. 28 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest spektakularne. Miętowe Lamb flatbreads, Pachnące kotlety jagnięce z pomidorami i cynamonem, oraz Curry jagnięce z pachnącym ryżem i Raitą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Wymieszać chleb zgodnie z instrukcją opakowania, następnie podzielić na dwie części i rozwałkować na duże owale.
Przełożyć na dużą, posypaną mąką blachę do pieczenia.
W misce, połączyć cebulę, jagnięcinę, czosnek, przyprawy i jogurt, i doprawić. Kruszyć ciasto prawie do krawędzi, a następnie rozsypać na orzeszki piniowe.
Piec przez 15-18 minut, aż chleb będzie złoty i chrupiący, a mięso rumiane.
Posypać miętą, następnie podawać z zielonym liściem i sałatką pomidorową.
Wymieszać mąkę, sól, cukier i drożdże.
Dodać wodę i wymieszać z miękkim ciastem. Zagniatać przez 2 minuty na lekko posmarowanej mąką powierzchni, a następnie rozwałkować.
Dodaj polewę jak powyżej. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 15 minut przed podaniem.