Ostrygi Kumamoto z Ponzu Granita i Tobiko
Jeśli 6,62 zł / porcja spadnie Twój budżet, ostrygi Kumamoto z Ponzu Granitanem i Tobiko mogą być spektakularne bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz kombu, butelkowany sok yuzu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Ostrygi z Tobasco Granita, Irish Stout Granita z surowymi ostrygami, oraz Ostrygi na pół muszli z grejpfrutową Granitą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić kombu i wody na wolnym ogniu w małym rondlu na umiarkowanym ogniu, a następnie zdjąć z ognia i ostudzić całkowicie, o 30 protokół. Odrzuć kombu.
Przelać 5 łyżek bulionu kombu do miski wraz z pozostałymi składnikami granity i mieszać aż cukier się rozpuści. (Zachowaj pozostały bulion do innego użycia.)
Wlać mieszaninę granity do 8-calowej metalowej patelni do pieczenia i zamrozić, mieszając i rozdrabniając grudki widelcem co 20 minut, aż do równomiernego zamrożenia, około 1 godziny. Zeskrobać widelcem, aby rozjaśnić teksturę, zgniatając wszelkie grudki.
W rękawicy ochronnej przytrzymaj ostrygę płaską stroną do góry i otwórz ją w wąskim punkcie nożem do ostryg. W razie potrzeby poluzuj ostrygę z górnej skorupy nożem ostrygowym, odrzucając górną skorupę, a następnie poluzuj mięso ostrygowe w zakrzywionej dolnej skorupie, utrzymując je w skorupie. Wyrzuć luźne kawałki skorupy. Ułóż ostrygi na dnie wodorostów i powtórz z pozostałymi ostrygami w ten sam sposób.
Do każdej ostrygi doprawić niewielką ilością 1/4 łyżeczki tobiko.
* Ostrygi można otwierać i układać na talerzu z tobiko 2 godziny wcześniej i schłodzone, luźno przykryte.* Granita może być wykonana 2 dni wcześniej i zamrożona, pokryta. Zeskrobać ponownie przed podaniem.