Ostre ukąszenia sera
Pikantne ukąszenia sera wymagają około 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 82 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz parmezan, masło, dojrzały gruyère i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 3%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Spicy Chard Mac ' N ' Cheese Bites {Cooper Deli Cheese}, Ostre Ukąszenia Sera, oraz Pikantne Trzy Serowe Ukąszenia Boczku.
Instrukcje
Mąkę i odrobinę soli przesiać do miski. Ustawić nieprzywierającą patelnię na ogniu z 150 ml zimnej wody i posiekanego masła. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż masło się rozpuści. Wlać całą mąkę i za pomocą drewnianej łyżki mocno ubijać, aż mieszanka stanie się gładka i zacznie opuszczać bok patelni.
Zdjąć z ognia, ubić gruyre i połowę parmezanu i ostudzić przez 5 min. Stopniowo beat w jajach, aż masz gładką, grubą, ale łyżką mix może nie trzeba wszystkie jaja. Można odstawić na 2 godziny bez chłodzenia.
Gotowy do podania, rozgrzać olej na patelni o głębokim tłuszczu do około 180C. za pomocą 2 łyżeczek zgnieść zgrabne łyżeczki i ostrożnie wrzucić do gorącego oleju. Smażyć 6-8 dollops czas 3-4 min, aż złoty i chrupiące wsadzić dollops Pod do brązowego równomiernie. Podgrzać olej w razie potrzeby.
Odcedzić na papierowych ręcznikach, posypać resztą parmezanu.