Oregano Queso fresco (świeży ser oregano po meksykańsku)
Oregano Queso Fresco (świeży ser oregano po meksykańsku) wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 13 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 10. Jedna porcja zawiera 5 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Idź do sklepu po sok z cytryny, gal. mleko, liście oregano i kilka innych rzeczy do zrobienia dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Podobne przepisy to Placki kukurydziane z ziołowym Salsanem i świeżym serem: Arepitas z Chimichurri i Queso Fresco, Meksykańskie klopsiki z czerwonym sosem pomidorowym Chile i Queso Fresco, oraz Zupa Z Cukinii - Świeże Oregano.
Instrukcje
W dużym, ciężkim garnku podgrzej mleko na średnim ogniu, aż do wrzenia, często mieszając, aby zapobiec przypaleniu. Jak tylko wygląda na to, że ma się zagotować (małe pęcherzyki zaczynają łamać powierzchnię), zdjąć z ognia i skropić sokiem z cytryny, energicznie ubijając. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, Przywróć garnek do palnika i ubijaj przez kolejne 2 minuty (nie pozwól gotować). Przykryć i odstawić 10 minut.
Tymczasem linij duży durszlak z gazą i ustaw w zlewie.
Wlać twaróg i serwatkę. Tie dwa przeciwległe rogi gazę w węzeł nad twarogiem i powtórzyć z innymi dwoma rogami. Powieś worek z gazą z kranu zlewu na 1 do 2 godzin lub do momentu, gdy twaróg przestanie opróżniać.
Wlać twaróg do miski i dodać sól i oregano. Pocierać między palcami, aby wymieszać i rozbić twaróg na małe ziarna. Ser utrzyma się, przykryty i schłodzony, do 1 tygodnia.