Orecchiette z pancettą, dynią i brokułami Rabe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 511 kalorii, 16G białka, oraz 22g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz orecchiette, pancetta, pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Spróbuj Orecchiette z brokułami Rabe (Orecchiette con Cime di Rapa), Orecchiette AI broccoletti (makaron Orecchiette z brokułami Rabe), oraz Orecchiette Z Brokułami Rabe dla podobnych receptur.
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Wrzuć brokuł rabe do garnka z wrzącą wodą, obróć go dookoła, wyjmij z wody i natychmiast zanurz się w słonej wodzie z lodem. Przygotuj wrzącą wodę do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł Rabe
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Z lodowatej wody wyjąć brokuł, wycisnąć nadmiar wody i zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł Rabe
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Płaszcz dużą patelnię saute z oliwą z oliwek i dodać pancetta i pokruszony czerwony pieprz. Doprowadzić patelnię na średnim ogniu i gotować pancetta aż brązowy i chrupiące. Gdy pancetta jest brązowy i chrupiące dodać pieczone squash i o 3/4 szklanki brokułów rabe gotowania wody. Gotować na wolnym ogniu, aż woda zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Brokuł Rabe
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Nóż Do Obierania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Dodaj orecchiette do zarezerwowanej wrzącej wody brokuły rabe i gotować, aż makaron jest al DENTE, o 1 minuta mniej niż czas gotowania mówi na polu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł Rabe
Orecchiette
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
10
Wyjmij makaron z wody i dodaj do patelni z pancettą i squashem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Nóż Do Obierania
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Dodać brokuły rabe i o 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu. Gotować, aż woda odparuje i sos przylgnie do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł Rabe
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
12
Skropić oliwą z oliwek i posypać startą Parmigianą. Wrzucić lub energicznie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
13
Makaron podzielić na 2 porcje, posypać trochę więcej startego parmesu i top z opiekanymi zielonymi pestkami dyni.
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.