Orecchiette
Orecchiette jest bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz jajka, mąkę, mąkę garbanzo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Orecchiette z brokułami Rabe (Orecchiette con Cime di Rapa), Orecchiette AI broccoletti (makaron Orecchiette z brokułami Rabe), oraz Orecchiette Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zagotować duży garnek osolonej wody.
W międzyczasie w dużej misce wymieszaj mąki i sól. Zrobić dobrze w środku suchych składników i dodać jajka.
Ubijaj je, stopniowo wyciągając mąkę z obręczy, aż mieszanina połączy się w twardą kulkę ciasta.
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i wyrobić na gładką masę.
Dobrze obsypaną mąką dłonią uszczypnij małe garści palca ciasta, rozwałkuj je między kciukiem a palcem wskazującym w kulki i naciśnij je w środku, aby utworzyć wcięcie. (Palce malucha szczególnie dobrze nadają się do tego zadania.)
Gotować orecchiette we wrzącej wodzie przez 1 minutę za punktem, gdy wznoszą się na górę.
Orecchiette może być również wykonane z ciasta jajeczno-makaronowego semolina.